TROFEJNÍ KAPŘI UŽ PLAVOU V PRAŽSKÝCH REVÍRECH

Letos téměř o čtrnáct dní dříve než v minulých letech pražští rybáři přisadili do svých revírů také velké kapry. Tito krásní urostlí jedinci okusili, jak chutnají vody ČRS Územního svazu města Prahy, už ve středu 15. listopadu. Celkem bylo tento den dovezeno a vysazeno 22 q kapřích mazáků o průměrné kusové hmotnosti 6 kg. Jako již tradičně tito velcí kapři doplnili obsádky v rybníku Jankovák u Milína, dále v nádrži SN II. Nepomucký, který je podrevírem Vltavy 6, v nádrži Jiviny, která je podrevírem Šáreckého potoka 1, také v Šáreckém potoku 2 – údolní nádrži Džbán, následně v Cukrovarském rybníku v Čakovicích, který je podrevírem Mratínského potoku 1, dále v rybníku Cukrovarský ve Vinoři a samozřejmě nebyl vynechán ani Botič 2 – údolní nádrž Hostivař a Kyjský rybník, který je podrevírem Rokytky 1. Vše je zachyceno v připojených fotografiích.

Sice letošní zarybňování pražských revírů ještě neskončilo, ale vysazení těchto velkých tržních kaprů signalizuje, že se blíží k závěru. Revíry ČRS Územního svazu města Prahy byly v roce 2017 zarybněny všemi druhy ryb v celkové hodnotě cca 24 miliónů Kč a věříme, že se toto kvalitní zarybnění projeví i ve statistice úlovků.

Podle dlouhodobé předpovědi počasí nejsou velké mrazy v dohledu a tak máte stále možnost se ještě i letos o zarybnění pražských revírů přesvědčit.

Zdeněk Mužík – jednatel ČRS ÚSMP

fota Bc. Tomáš Kočica a Miroslav Krob